דף מידע על שטיפת פירות וירקות. על פי ספרי הרב משה ויא שליט"א "בדיקת המזון כהלכה".
הוראה כללית
לכל פרי או ירק הגדלים בשדה, עלולים להיצמד חרקים חיצוניים, לכן יש לשטוף היטב פירות וירקות לפני אכילתם.
אפשר לשוטפם תחת זרם מים תוך כדי שפשוף באצבעות או לחילופין להשרותם במים עם מעט נוזל כלים למשך כ-3 דקות ולשוטפם היטב.
אופן שטיפת הירקות
פלפלים – יש לחצות או לחתוך סביב העלה ולהסירו, להשרות במי סבון ולשטוף מבפנים ומבחוץ.
עגבניות וחצילים – להסיר את עלה הכותרת לפני השטיפה.
שום – לקלף כל שן ולשטוף היטב.
ירקות עלים מגידול מיוחד "ללא חרקים" – יש להפריד, להשרות ולשטוף כפי ההוראות הרשומות על האריזה.
מדריכים נוספים לבדיקת פירות וירקות:
- כיצד למצוא חרקים בגרעיני תירס או פופקורן?
- כיצד לגלות חרקים בגרגירי חומוס?
- כיצד לגלות חרקים בחצילים?
- כיצד למצוא חרקים בפלפל ירוק?
- כיצד למצוא תולעים בפירות קיץ
- ט"ו בשבט ללא תולעים – כל הפירות ואופן בדיקתם מתולעים
לסיכום על שטיפת פירות וירקות
מדריך זה מאת הרב משה ויא, מרצה בחיר אצלנו ב – קורס משגיחי כשרות.
4 תגובות
עלי בייבי או חסה וכל עלי הירק בכשרות מחזיקי הדת, האם אפשר לסמוך?
אנחנו משתדלים לא לתת ציון לרמת הכשרות של הבדצי"ם השונים.
אז יש להתייעץ עם רב לגבי רמת הכשרות.
בכל מקרה יש לשטוף את החסה עם סבון מתחת למים זורמים, ולהשרות החסה בקערה עם מים ל5 דק.
שלום וברכה,
בדר"כ שפלפל נגוע שמקרבים לאור ממש רואים , האם חייב להשרות את הפלפל שהוא נראה ממש טוב?
לגבי שום – האם צריך חייב לחצות לשניים?
פלפל מעיקרא אין צורך בבדיקה, רק שחוששים לנגיעות. כך גם שום…