תמונות מהנעשה בקורס
תוכן השיעורים ופירוט חלקי הבהמה לכל שיעור:
- מפגש היכרות עם התלמידים הכרת חלקי הבהמה, והקדמה כללית לניקור, כולל פירוק מעשי
- דיני העמדת סכין, אופן השחזתם, והעמדתם לניקור ופירוק. כולל פירוק מעשי.
- סדר פירוק חלקי הבהמה, כולל פירוק מעשי.
- המשך לימוד סדר הפירוק הבהמה (כולל פירוק מעשי)
- המשך לימוד סדר הפירוק הבהמה (כולל פירוק מעשי)
- חלק פולין קטן + פולין גדול קילוף וגיד ה-ד'
- שייטל קילוף + אצבע השייטל + יתד + גיד העקרב
- המשך שייטל קילוף +אצבע השייטל + יתד + גיד העקרב.
- כף מכסה הכף קילוף + ארבע גידים גיד ה-ש' ה'-ט' הדומיין והצבי.
- המשך כף מכסה הכף קילוף +ארבע גידים גיד ה-ש' ה'-ט' הדומיין וקרן הצבי.
- צי'ך קילוף + גיד העומד וגיד ה'-מ'
- המשך צי'ך קילוף + גיד העומד וגיד ה'-מ'
- סינטה קילוף+ חמש גידים + פילה קילוף ושליפת גידים.
- המשך סינטה קילוף +חמש גידים + פילה קילוף ושליפת גידים.
- וויס קילוף + שלוש גידים ש'. ש'. וג'. מוזה ועכבר +גיד רוכב וגיד שוכב
- המשך וויס קילוף +שלוש גידים: ש'.ש'. וג'. מוזה ועכבר +גיד רוכבת וגיד שוכבת
- פלדה שופר טרף+ צוארון כשר, ש' ברייטל וגידים, +פסים הניגממים+חתיכה כשרה
- המשך פלדה שופר טרף+ צוארון כשר, ש' ברייטל וגידים, +פסים הניגממים+חתיכה כשרה
- קצק'ה (אווזית- ערוסה) קילוף +גיד ה'-נ' וגיד ה'-כ'
- המשך קצק'ה (אווזית-ערוסה) קילוף +גיד ה'-נ' וגיד ה'-כ'
- חלקי פנים הכולל: כבד,טחול, אשכים, כליות, זנב, לשון, מוח, ראשי הצלעות, כרס ומעיים.
- ניקור החלק הקדמי+ רבע אחורי עגל, כרס ומעיים .
- המשך ניקור החלק הקדמי +רבע אחורי עגל, כרס ומעיים.
- מבחן עיוני +מעשי לזכור שבוע לפני לשנן את החומר
מהות הקורס
לתלמידנו היקר
לפני תחילת הקורס מצורף הסבר קצר על מהות הקורס
ניקור הוא הליך הסרת החלב וגיד הנשה, והוא קיים רק בבהמה. הוצאת החלב היא תהליך מורכב וצורת הביצוע של התהליך היא על ידי דקירות וחיתוך הסכין, כלומר – קליפה, גירור, וניקור.
בדרך כלל בשר אחורי נמכר לאינם יהודים מאחר והניקור הוא דבר מורכב וישנה עדיפות שלא לבצע אותו, במידה והגורם המבצע אינו בקיא על בוריה של תורת הניקור. אחרי השחיטה והבדיקה מתבצע הניקור כשלאחריו עורכים את הליך המליחה והצלייה. הניקור מתבצע בשלושה מישורים – כלי דם, חלב וגיד הנשה }עצב הרשת{. יש לציין שגם בחלק הקדמי יש חלב שחובה לנקרו.
למעשה, %60 מהפרה הוא החלק האחורי, אשר נחשב ל"שופרא דשופרא" של הפרה. היום בארץ יש את "המרבק", בו מבצעים ניקור עם הכשר הרבנות. ישנם כללים רבים שיילמדו במהלך ההכשרה לאור מצוקת הידע בנושא. מכון עליה הינו היחידי שנותן מענה לציבור בנושא, וחושף את סודות הניקור. בתוך מספר חודשים ביכולתך להפוך למנקר מוסמך מתוך שליחות של האכלת ציבור בני תורה בכשרות ובבשר המהודר והמנוקר כהלכתו לפי המסורה מדוד דור. בל נשכח כי כיום ישנו חוסר אדיר במנקרים טובים ומומחים.
ברכותינו לרגל החלטתך להצטרף לתלמידי המכון, ומאחלים אנו שהלימוד יהיה פורה ומהנה, ושתזכה להגיי לידי המעשה ולקדש שם שמיים ולהיות שגריר נאמן למכון עליה, ואל ייצא תקלה תחת ידך אמן!
בברכת התורה
צוות מכון עליה