קורס ניקור

שעל ידי מכון עליה
השקענו מאמצים רבים בתחום ה"ניקור", זהו הקורס חשוב. המטרה הגדולה שלנו היא להפיץ את המודעות סביב הנושא הזה ולייסד אותו בקרבנו. אנו נותנים ליווי צמוד לכל תלמיד בקורס הניקור תחת פיקוח על מצב התקדמות התלמיד מבחינה עיונית ומעשית, כך שכל תלמיד שלנו יסיים את הקורס בהצלחה ויקבל את התעודה היוקרתית. קורס הניקור מיועד לכלל העדות והחוגים ואינו מיועד לסוג מסוים של חוג בישראל.
קורס ניקור נפתח בקרוב
שריין מקום גם עבורך!

על הקורס

עד לא מזמן כאשר יוסד עניין הניקור מחדש בזכותו של הרב מחפוד, עוד לפני שאנו במכון עליה גם פעלנו בנושא והכשרנו עשרות מנקרים חדשים. אז מה שהיה נהוג לעשות זה היה פשוט למכור את כל החלק האחורי של הבהמה לגוי מהסיבה שלא היו מספיק בקיאים בנושא זה.

מאחר שהידע בנושא מאוד מעורפל להרבה אנשים אנו נצלול לעומק הנושא ונלמד כללים רבים בנושא.

אנו במכון עליה חלוצים בנושא וכיום אנו המכון היחידי בישראל שחושף את כל סודות הניקור ונותן קורס מקיף ומעמיק בנושא.

מטרת הקורס

מצוות הניקור היא מלאכה מורכבת שדורשת מקצועיות רבה, מצווה חשובה זו מתעסקת בלהוציא את החלקים אשר אסורים באכילה מהבהמה שנשחטה כמהדרין. הניקור משמש לרוב כדי להוציא את החלב האסור עם הגידין האסורים מהבשר הכשר לפני המליחה על ידי דקירת וחתיכת הסכין.

חשוב להקפיד שהמנקר יהיה נאמן, ובמיוחד בניקור אחוריים שזקוקים מישהו שהוא בקי ושולט בכשרות, ולא סומכים על הטבח לנקר הבשר מפני שהוא נוגע בדבר.

למי הקורס מיועד

  • קורס ניקור מתאים לאלו שיש להם את היכולת המסוגלים לבוא במגע עם דם.
  • מתאים למשגיחי כשרות שמעוניינים להרחיב את הכשרה שלהם.

חשוב לדעת! את מלאכת הניקור לא רבים יודעים לעשות בצורה מקצועית, ולכן מנקר שיודע היטב את מלאכת הניקור יכול להשתכר בסכומים גבוהים בארץ ובחו"ל.


פרטי הקורס

הרבנים המרצים בקורס

הרב אברהם קימל שליטא
הרב אברהם קימל שליט"א 
הרב יצחק סלומון שליטא
הרב יצחק סלומון שליט"א

בכל שיעור יהיה חלק אחר של הבהמה אנו נתחיל בשיעור בפירוק ואחר כך נעבור לניקור.

  • פירוק זה לפרק את חלקי הבהמה.
  • לאחר מכן מנקרים חתיכה חתיכה.

ציוד הניתן במהלך הקורס:

כל תלמיד יקבל בתחילת הקורס ציוד יוקרתי ומקצועי הכולל:

  • סכין פירוק.
  • סכין קילוף.
  • משחיז סכינים, וכל הציוד הנדרש למלאכת הניקור.
קורס משגיחי כשרות
*התמונה להמחשה בלבד
ערכת כלי ניקור יוקרתית ומקצועית מקצועית במתנה לכל תלמיד!

תעודה והסמכה

המבחן הסופי יינתן לבחירת התלמיד – המבחנים ייעשו או על ידי מכון עליה.

תעודות הסמכה יינתנו על ידי 'מכון עליה'.


מידע נוסף על הקורס

תוכן השיעורים ופירוט חלקי הבהמה לכל שיעור:

  •  מפגש היכרות עם התלמידים הכרת חלקי הבהמה, והקדמה כללית לניקור, כולל פירוק מעשי
  •  דיני העמדת סכין, אופן השחזתם, והעמדתם לניקור ופירוק. כולל פירוק מעשי.
  •  סדר פירוק חלקי הבהמה, כולל פירוק מעשי.
  • המשך לימוד סדר הפירוק הבהמה (כולל פירוק מעשי)
  • המשך לימוד סדר הפירוק הבהמה (כולל פירוק מעשי)
  •  חלק פולין קטן + פולין גדול קילוף וגיד ה-ד'
  •  שייטל קילוף + אצבע השייטל + יתד + גיד העקרב
  •  המשך שייטל קילוף +אצבע השייטל + יתד + גיד העקרב.
  •  כף מכסה הכף קילוף + ארבע גידים גיד ה-ש' ה'-ט' הדומיין והצבי.
  •  המשך כף מכסה הכף קילוף +ארבע גידים גיד ה-ש' ה'-ט' הדומיין וקרן הצבי.
  • צי'ך קילוף + גיד העומד וגיד ה'-מ'
  •  המשך צי'ך קילוף + גיד העומד וגיד ה'-מ'
  •  סינטה קילוף+ חמש גידים + פילה קילוף ושליפת גידים.
  •  המשך סינטה קילוף +חמש גידים + פילה קילוף ושליפת גידים.
  • וויס קילוף + שלוש גידים ש'. ש'. וג'. מוזה ועכבר +גיד רוכב וגיד שוכב
  •  המשך וויס קילוף +שלוש גידים: ש'.ש'. וג'. מוזה ועכבר +גיד רוכבת וגיד שוכבת
  •  פלדה שופר טרף+ צוארון כשר, ש' ברייטל וגידים, +פסים הניגממים+חתיכה כשרה
  •  המשך פלדה שופר טרף+ צוארון כשר, ש' ברייטל וגידים, +פסים הניגממים+חתיכה כשרה
  • קצק'ה (אווזית- ערוסה) קילוף +גיד ה'-נ' וגיד ה'-כ'
  •  המשך קצק'ה (אווזית-ערוסה) קילוף +גיד ה'-נ' וגיד ה'-כ'
  • חלקי פנים הכולל: כבד,טחול, אשכים, כליות, זנב, לשון, מוח, ראשי הצלעות, כרס ומעיים.
  • ניקור החלק הקדמי+ רבע אחורי עגל, כרס ומעיים .
  •  המשך ניקור החלק הקדמי +רבע אחורי עגל, כרס ומעיים.
  • מבחן עיוני +מעשי לזכור שבוע לפני לשנן את החומר

מהות הקורס

לפני תחילת הקורס מצורף הסבר קצר על מהות הקורס

ניקור הוא הליך הסרת החלב וגיד הנשה, והוא קיים רק בבהמה. הוצאת החלב היא תהליך מורכב וצורת הביצוע של התהליך היא על ידי דקירות וחיתוך הסכין, כלומר – קליפה, גירור, וניקור.

בדרך כלל בשר אחורי נמכר לאינם יהודים מאחר והניקור הוא דבר מורכב וישנה עדיפות שלא לבצע אותו, במידה והגורם המבצע אינו בקיא על בוריה של תורת הניקור. אחרי השחיטה והבדיקה מתבצע הניקור כשלאחריו עורכים את הליך המליחה והצלייה. הניקור מתבצע בשלושה מישורים – כלי דם, חלב וגיד הנשה }עצב הרשת{. יש לציין שגם בחלק הקדמי יש חלב שחובה לנקרו.

למעשה, %60 מהפרה הוא החלק האחורי, אשר נחשב ל"שופרא דשופרא" של הפרה. היום בארץ יש את "המרבק", בו מבצעים ניקור עם הכשר הרבנות. ישנם כללים רבים שיילמדו במהלך ההכשרה לאור מצוקת הידע בנושא. מכון עליה הינו היחידי שנותן מענה לציבור בנושא, וחושף את סודות הניקור. בתוך מספר חודשים ביכולתך להפוך למנקר מוסמך מתוך שליחות של האכלת ציבור בני תורה בכשרות ובבשר המהודר והמנוקר כהלכתו לפי המסורה מדוד דור. בל נשכח כי כיום ישנו חוסר אדיר במנקרים טובים ומומחים.

כמה מילים על הקורס בסרטון הבא

 

בברכת התורה
צוות מכון עליה.

מהנעשה בקורס

מכתבי הבוגרים

קורס ניקור נפתח בקרוב
שריין מקום גם עבורך!
מלא פרטים ונחזור אליך בהקדם:
למה כדאי לך ללמוד במכון עליה?

מכון עליה, הינו מכון מכובד ומוסמך ע"י גדולי הדור. הלימוד מותאם להכשיר את הבוגרים לעבור את בחינות הרבנות השונות ולהעניק להם כלים מעשיים לעסוק במקצוע הנלמד. עם עשרות אלפי בוגרים ברחבי הארץ והעולם, מכון עליה ממשיך להוביל בתחום ההכשרה המקצועית במקצועות הקודש.

Chek
ליווי עד לתעסוקה

אנחנו לא מסתפקים רק בהכשרה, צוות המכון מסייע לך למצוא משרות מתאימות בתחום שלמדת, תוך שימוש בקשרים ובקהילות שלנו.

Chek
מלגות ושכר לימוד מסובסד

אנו מציעים מלגות ושכר לימוד מסובסד למתאימים כדי לאפשר לכל תלמיד ללמוד ללא דאגות כלכליות. בנוסף, אנו מספקים אפשרויות תשלומים נוחות.

Chek
אפשרות לחזור על הקורס

אם לא הצלחת בקורס, במכון עליה אתה יכול לחזור לקורס במועד שאחריו ללא הגבלה. כדי לתת לך את האפשרות לשפר ולהצליח בקורסים החוזרים.

Chek
תעודה שפותחת דלתות

אנו מכשירים אותך עד שתעבור את הבחינות של הרבנות, כך שתוכל להתחיל לעבוד במקצוע המבוקש מיד לאחר סיום הלימודים.

המכון בנשיאות גדולי הדור
הרב חיים קניבסקי
הרב חיים קניבסקי זצוק"ל
הרב יצחק כהן
הרב יצחק כהן שליט"א
הרב ברוך מרדכי אזרחי
הרב ברוך מרדכי אזרחי זצוק"ל
הרב דוד כהן
הרב דוד כהן שליט"א
הרב אשר וייס
הרב אשר וייס שליט"א
הרב צבי ברוורמן
הרב צבי ברוורמן שליט"א
הרב שלמה משה עמאר
הרב שלמה משה עמאר שליט"א
הרב ישראל מאיר לאו
הרב ישראל לאו שליט"א
הרב דוד לאו
הרב דוד לאו שליט"א

מאמרים ומידע שעשוי לעניין אותך
מה זה ניקור? מדובר בהוצאת חלקי הבהמה האסורים לאכילה לאחר שחיטת הבהמה כדין. במאמר זה נרחיב על נושא הניקור לפי ההלכה, המשיכו לקרוא
מדריכים

לפני כשלושים שנה עלתה הצעה ע"י יזמים בתעשיית הבשר הכשר להשתמש במכונות חשמליות להשחזת סכין שחיטה, והעמדתם בצורה הטובה ביותר (כידוע, המלאכה הקשה יותר של השוחט, היא להשחיז את הסכין,

הידעת!

צליית הכבד הקדמה צליית כבד, בין של בהמה ובין של עוף, דמו רב ביותר, ועל כן אין להכשירו כשאר בשר אלא רק בצלייה על האש. [שו"ע עג, א] ועל כן

גלריית תמונות משיעורים של קורס ניקור בסניפים שונים של מכון עליה ברחבי הארץ.

מהמתרחש במכון