קורס ניקור

שעל ידי 'מכון עליה'

מנקר מוסמך

אנו השקענו מאמצים רבים בנושא החשוב הזה שנקרא "ניקור", זהו הקורס החשוב ביותר שלנו, המטרה הגדולה שלנו היא להפיץ את המודעות סביב הנושא הזה ולייסד אותו בקירבנו.

אנו נותנים ליווי צמוד לכל תלמיד בקורס הניקור תחת פיקוח על מצב התקדמות התלמיד מבחינה עיונית ומעשית, כך שכל תלמיד שלנו יסיים את הקורס בהצלחה ויקבל את התעודה היוקרתית.

קורס הניקור מיועד לכלל העדות והחוגים ואינו מיועד לסוג מסוים של חוג בישראל.

על הקורס

עד לא מזמן כאשר יוסד עניין הניקור מחדש בזכותו של הרב מחפוד, עוד לפני שאנו במכון עליה גם פעלנו בנושא והכשרנו עשרות מנקרים חדשים. אז מה שהיה נהוג לעשות זה היה פשוט למכור את כל החלק האחורי של הבהמה לגוי מהסיבה שלא היו מספיק בקיאים בנושא זה.

לאחר שהידע בנושא מאוד מעורפל להרבה אנשים אז אנו נצלול לעומק הנושא ונלמד כללים רבים בנושא.

אנו במכון עליה חלוצים בנושא וכיום אנו המכון היחידי בישראל שחושף את כל סודות הניקור ונותן קורס מקיף ומעמיק בנושא.

מטרת הקורס

מצוות הניקור היא מלאכה מורכבת שדורשת מקצועיות רבה, מצווה חשובה זו מתעסקת בלהוציא את החלקים אשר אסורים באכילה מהבהמה שנשחטה כמהדרין. הניקור משמש לרוב כדי להוציא את החלב האסור עם הגידין האסורים מהבשר הכשר לפני המליחה על ידי דקירת וחתיכת הסכין.

חשוב להקפיד שהמנקר יהיה נאמן, ובמיוחד בניקור אחוריים שזקוקים מישהו שהוא בקי ושולט בכשרות, ולא סומכים על הטבח לנקר הבשר מפני שהוא נוגע בדבר.

פרטי הקורס

משך הקורס

כ 3 חודש , אחת לשבוע , וליווי עד להצלחה

למי הקורס מיועד

  • קורס ניקור מתאים לאלו שיש להם את היכולת המסוגלים לבוא במגע עם דם.
  • מתאים למשגיחי כשרות שמעוניינים להרחיב את הכשרה שלהם.

חשוב לדעת! את מלאכת הניקור לא רבים יודעים לעשות בצורה מקצועית, ולכן מנקר שיודע היטב את מלאכת הניקור יכול להשתכר בסכומים גבוהים בארץ ובחו"ל.

המרצים בקורס

מבנה הקורס

בכל שיעור יהיה חלק אחר של הבהמה (כבש) אנו נתחיל בשיעור בפירוק ואחר כך נעבור לניקור.

  • פירוק זה לפרק את חלקי הבהמה.
  • לאחר מכן מנקרים חתיכה חתיכה.

ציוד הניתן במהלך הקורס:

כל תלמיד יקבל בתחילת הקורס ציוד יוקרתי ומקצועי הכולל:

  • סכין פירוק.
  • סכין קילוף.
  • משחיז סכינים.

וכל הציוד הנדרש למלאכת הניקור.

הטבות לתלמידי מכון עליה

קורס משגיחי כשרות
ערכת כלי ניקור יוקרתית ומקצועית מקצועית במתנה לכל תלמיד!

תעודת הסמכה

המבחן הסופי יינתן לבחירת התלמיד – המבחנים ייעשו או על ידי מכון עליה.

תעודות הסמכה יינתנו על ידי 'מכון עליה'.

מידע נוסף

תמונות מהנעשה בקורס

קורס ניקור
צפו בסרטון מתוך קורס ניקור / מנקרים שע"י מכון עליה

תוכן השיעורים ופירוט חלקי הבהמה לכל שיעור:

  •  מפגש היכרות עם התלמידים הכרת חלקי הבהמה, והקדמה כללית לניקור, כולל פירוק מעשי
  •  דיני העמדת סכין, אופן השחזתם, והעמדתם לניקור ופירוק. כולל פירוק מעשי.
  •  סדר פירוק חלקי הבהמה, כולל פירוק מעשי.
  • המשך לימוד סדר הפירוק הבהמה (כולל פירוק מעשי)
  • המשך לימוד סדר הפירוק הבהמה (כולל פירוק מעשי)
  •  חלק פולין קטן + פולין גדול קילוף וגיד ה-ד'
  •  שייטל קילוף + אצבע השייטל + יתד + גיד העקרב
  •  המשך שייטל קילוף +אצבע השייטל + יתד + גיד העקרב.
  •  כף מכסה הכף קילוף + ארבע גידים גיד ה-ש' ה'-ט' הדומיין והצבי.
  •  המשך כף מכסה הכף קילוף +ארבע גידים גיד ה-ש' ה'-ט' הדומיין וקרן הצבי.
  • צי'ך קילוף + גיד העומד וגיד ה'-מ'
  •  המשך צי'ך קילוף + גיד העומד וגיד ה'-מ'
  •  סינטה קילוף+ חמש גידים + פילה קילוף ושליפת גידים.
  •  המשך סינטה קילוף +חמש גידים + פילה קילוף ושליפת גידים.
  • וויס קילוף + שלוש גידים ש'. ש'. וג'. מוזה ועכבר +גיד רוכב וגיד שוכב
  •  המשך וויס קילוף +שלוש גידים: ש'.ש'. וג'. מוזה ועכבר +גיד רוכבת וגיד שוכבת
  •  פלדה שופר טרף+ צוארון כשר, ש' ברייטל וגידים, +פסים הניגממים+חתיכה כשרה
  •  המשך פלדה שופר טרף+ צוארון כשר, ש' ברייטל וגידים, +פסים הניגממים+חתיכה כשרה
  • קצק'ה (אווזית- ערוסה) קילוף +גיד ה'-נ' וגיד ה'-כ'
  •  המשך קצק'ה (אווזית-ערוסה) קילוף +גיד ה'-נ' וגיד ה'-כ'
  • חלקי פנים הכולל: כבד,טחול, אשכים, כליות, זנב, לשון, מוח, ראשי הצלעות, כרס ומעיים.
  • ניקור החלק הקדמי+ רבע אחורי עגל, כרס ומעיים .
  •  המשך ניקור החלק הקדמי +רבע אחורי עגל, כרס ומעיים.
  • מבחן עיוני +מעשי לזכור שבוע לפני לשנן את החומר

מהות הקורס

לתלמידנו היקר

לפני תחילת הקורס מצורף הסבר קצר על מהות הקורס

ניקור הוא הליך הסרת החלב וגיד הנשה, והוא קיים רק בבהמה. הוצאת החלב היא תהליך מורכב וצורת הביצוע של התהליך היא על ידי דקירות וחיתוך הסכין, כלומר – קליפה, גירור, וניקור.

בדרך כלל בשר אחורי נמכר לאינם יהודים מאחר והניקור הוא דבר מורכב וישנה עדיפות שלא לבצע אותו, במידה והגורם המבצע אינו בקיא על בוריה של תורת הניקור. אחרי השחיטה והבדיקה מתבצע הניקור כשלאחריו עורכים את הליך המליחה והצלייה. הניקור מתבצע בשלושה מישורים – כלי דם, חלב וגיד הנשה }עצב הרשת{. יש לציין שגם בחלק הקדמי יש חלב שחובה לנקרו.

למעשה, %60 מהפרה הוא החלק האחורי, אשר נחשב ל"שופרא דשופרא" של הפרה. היום בארץ יש את "המרבק", בו מבצעים ניקור עם הכשר הרבנות. ישנם כללים רבים שיילמדו במהלך ההכשרה לאור מצוקת הידע בנושא. מכון עליה הינו היחידי שנותן מענה לציבור בנושא, וחושף את סודות הניקור. בתוך מספר חודשים ביכולתך להפוך למנקר מוסמך מתוך שליחות של האכלת ציבור בני תורה בכשרות ובבשר המהודר והמנוקר כהלכתו לפי המסורה מדוד דור. בל נשכח כי כיום ישנו חוסר אדיר במנקרים טובים ומומחים.

תורת הניקור

ברכותינו לרגל החלטתך להצטרף לתלמידי המכון, ומאחלים אנו שהלימוד יהיה פורה ומהנה, ושתזכה להגיי לידי המעשה ולקדש שם שמיים ולהיות שגריר נאמן למכון עליה, ואל ייצא תקלה תחת ידך אמן!

כמה מילים על הקורס בסרטון הבא

בברכת התורה
צוות מכון עליה

טופס הרשמה לקורס ניקור

מלאו את הפרטים במלואם, ותוכלו לשריין מקום בקורס הקרוב.
צריכים עזרה במילואי הפרטים, אל תהססו לחייג ליועץ לימודים שלנו בטלפון: 077-804-7353
רוצה להיות בן 'עליה'?
בוא להצטרף לאלפי בוגרינו שהשתלבו במקצוע תורני
קורסים נוספים מאת מכון עליה
מאמרים הקשורים לקורס ניקור
כלי נגישות
עדכוני המכון
העדכון האחרון מאת מכון עליה
נפתחה קבוצת וואטסאפ לסופרי סת״ם

אם אתם סופרי סת״ם ואתם מעוניינים למכור את המוצרים שלכם, תוכלו לעשות את זה בקבוצת הוואטסאפ הזאת.

גם אם אתם מעוניינים לרכוש תשמישי קדושה מסופרי סת״ם ישירות תוכלו לעשות זאת בקבוצת הוואטסאפ הזאת.

שנה טובה