בכלים וצלחות חד פעמיות מעץ, נמצאו חרקים קטנים "פסוקאים" (כיני ספרים) בצבע אפור-קרם באורך מילימטר אחד.
אופן ההבחנה – לאחר פתיחת האריזה, מחזיקים קבוצת צלחות במאוזן, מנערים אותם על משטח לבן ומתבוננים אם נפלו חרקים.
האם כדאי להשתמש בצלחות חד פעמיות מעץ מחשש כשרות?
בשל הקושי להבחין בחרקים הקטנים, מומלץ שלא להשתמש בכלים אלו.
בברכה
הרב משה ויא
מח"ס "בדיקת המזון כהלכה"
4 תגובות
האם יש כילים חד פעמיים מעץ שאפשר להשתמש
ניתן להשתמש לאחר בדיקה קפדנית ולראות שאין פירורים או זוחלים
האם גם צלחות מענפי עץ דקל אינן מומלצות?
אין המלצה על משהוא מסוים רק להיזהר לפי מה שכתבנו