באדיבות מומחה הכשרות הרב יוסף דורפמן שליט"א מרצה בכיר במכון עליה.
בתמונה רואים נגיעות בחומוס, בתוך העיגול ישנם גרגירים שיש בתוכם חרקים ובחלק החיצון רואים חורי יציאה של החרקים, בדיקת החומוס היא כך:
א. סינון במסננת עם חורים גדולים יחסי על משטח לבן, שיהיו הגרגרים נשארים במסננת והפסולת תרד, בודקים את הפסולת שאין שם חרקים.
ב. השרייה במים מהברז כ 8 שעות או מים חמים שעתיים שלוש, בזמן ששופכים למים לראות שלא צפים חרקים.
ג. בדיקה ידנית, לוקחים גרגירים שוטחים על היד ומתבוננים שאין כתמים מתחת לקליפה, כל כתם או משהו חריג יש לפתוח ולראות שאין חרקים.
ד. בדיקה מדגמית ע"י פתיחה של גרגירים לראות שאין נגיעות סמוייה בתוך הגרגרים.
במידה ונמצא חרקים כמין חיפושיות חומות לא להשתמש בחומוס