כיצד לגלות חרקים בגרגירי חומוס?

קורס משגיחי כשרות

באדיבות מומחה הכשרות הרב יוסף דורפמן שליט"א מרצה בכיר במכון עליה.

החומוס הנגוע


בתמונה  רואים נגיעות בחומוס,  בתוך העיגול ישנם גרגירים שיש בתוכם חרקים ובחלק החיצון רואים חורי יציאה של החרקים,  בדיקת החומוס היא כך:
א.  סינון במסננת עם חורים גדולים יחסי על משטח לבן,  שיהיו הגרגרים נשארים במסננת והפסולת תרד,  בודקים את הפסולת שאין שם חרקים.
ב.  השרייה במים מהברז כ 8 שעות או מים חמים שעתיים שלוש,  בזמן ששופכים למים לראות שלא צפים חרקים.
ג.  בדיקה ידנית,  לוקחים גרגירים שוטחים על היד ומתבוננים שאין כתמים מתחת לקליפה,  כל כתם או משהו חריג יש לפתוח ולראות שאין חרקים.
ד.   בדיקה מדגמית ע"י פתיחה של גרגירים לראות שאין נגיעות סמוייה בתוך הגרגרים.

במידה ונמצא חרקים כמין חיפושיות חומות לא להשתמש בחומוס

אולי תרצה לחזור לחלק מסוים במאמר?
פרטי המחבר
הרב יוסף דורפמן
הרב יוסף דורפמן
מומחה בינלאומי לכשרות המזון, ומעניק הרצאות בכל רחבי הגלובוס, וגם מלמד במכון עליה על כשרות, ונחשב לפורץ דרך בתחום של בדיקת חרקים במזון.

השאר תגובה

מאמרים נוספים כיצד למצוא חרקים במאכלים
כלי נגישות
עדכוני המכון
העדכון האחרון מאת מכון עליה
כתובת חדשה למשרדינו

בשעה טובה העברנו את המשרדים הראשיים לכתובת רחוב הקבלן 12 הר נוף ירושלים.