שאל את הרב: ענייני כשרות

הרב חיים קנייבסקי - מכון עליה

עניני כשרות :

הרב יוסף דורפמן שליט"א מומחה כשרות עולמי

1) שאלה :לאחר בישול של אורז, נזכר שלא בדק, האם האורז מותר באכילה?

תשובה: אם נשאר מעט אורז מהחבילה יבדוק, ואם נקי מותר. במידה ולא נשאר, מותר משום שדינו מועט המצוי ולא מוחזק כנגוע.

2) שאלה : אופן אכילת קלחי תירס רגיל ?

תשובה : לא ניתן לאכול עם הקלח, צריך להפריד את הגרעינים ולהשרות בסבון 3-5 דק' לשטוף היטב ואפשר לאכול .

3) שאלה: האם קוקוס בחזקת נקי מתולעים ?

תשובה : כן , לקלף ולאכול.

4) שאלה: זחל/חרק שאינו נראה בעין רגילה פוסל ?

תשובה : כל החרקים נראים בעין רגילה, רק צריך לדעת מה מחפשים, החרק הקטן ביותר בגודל נקודה בסוף שורה .

5)שאלה: בצל שנקנה ולא היה סגור הרמטי, מצריך בדיקה?

תשובה: כן, צריך לפתוח ולשטוף גלד גלד, תחת זרם מים, ולשפשף, המחמיר יעשה השרייה במי סבון לפני.

6) שאלה: האם יש בעיה של נגיעות בגמבה?

תשובה: לאחרונה מוצאים יותר ויותר נגיעות, כרגע דינו ספק מוחזק כנקי, ספק מיעוט המצוי, החלק החיצוני באזור הגבעול מוחזק כנגוע.

7) שאלה: דג הרינג בכשרות מהדרין האם יש לחשוש לנגיעות?

תשובה: כן, נכון לרגע זה אין פתרון לנושא. (ידוע לי שבירושלים יש חנות אחת שישנו משגיח של הבד"ץ שבודק דג דג)

הרב אליהו פנחסי שליט"א מרבני מכון עליה ומחה"ס הכשרות למעשה

1) שאלה:  מה הדין של בצל קלוף שנשאר גלוי כל הלילה?

תשובה: נאסר באכילה משום רוח רעה, במידה ונשאר עם קצת מקליפתו או השורש מותר, וכן אם שפכו מעט שמן /מלח גם כן מותר.

2) שאלה: דינו של שמן שנשאר גלוי לילה שלם?

תשובה: מותר באכילה (יזהר רק שלא נכנסו בו חרקים וכדו'.) המשקין שנאסרו באכילה : מים, יין, חלב.

3) שאלה: האם מותר לשתות קוקה קולה בחו"ל ללא הכשר ?

תשובה: תרכיז המשקה מיוצר באטלנטה ארה"ב ומשם מחולק ברחבי העולם, בכל מפעל יש תוספת גליצרין שמופק או מן החי או מחומר כימי, לכן צריך לבדוק בכל מקום עם הרבנות המקומית ממה זה מופק, אם זה מן החי אסור.

4) שאלה: האם נתינת כלי לגוי במתנה פוטר מטבילת כלים ?

תשובה: כלי סעודה שנקנו מהגוי (תוצרת חוץ) חייב בטבילת כלים, במידה וניתן לגוי במתנה גמורה, ולאחמ"כ אנו מבקשים ממנו שייתן לנו בהשאלה, הכלי פטור מטבילה. חשוב לציין שהיתר זה משמש בעיקר כאשר  אין מקוה לטבילת כלים.

5) שאלה: כמה זמן נצרכים להמתין בין אכילת גבינה צהובה לבשר?

תשובה: לבני אשכנז המתנה של 6 שעות כדין בשר  לדעת בני ספרד די בקינוח והדחה, ונחלקו פוסקי זמנינו האם גבינה צהובה דינה כגבינה קשה

פרטי המחבר
הרב יוסף דורפמן
הרב יוסף דורפמן
מומחה בינלאומי לכשרות המזון, ומעניק הרצאות בכל רחבי הגלובוס, וגם מלמד במכון עליה על כשרות, ונחשב לפורץ דרך בתחום של בדיקת חרקים במזון.

השאר תגובה

מאמרים נוספים על כשרות והשגחה
מעלין בקודש במכון עליה
רוצה לעלות במעלות ההצלחה ולהגיע לפרנסה בשפע?

אנו מזמינים אותך לבית המדרש מהלכה למעשה!
'מכון עליה' המכון המוביל והמוכר בארץ ובעולם לעיסוק במקצועות קודש, מעל 30,000 בוגרים!

בחר במקצוע המתאים לך מתוך מגוון רחב של קורסים.

הקורסים הבאים נפתחים בקרוב
שריין מקום גם עבורך!
עדכוני המכון
העדכון האחרון מאת מכון עליה
החנות הדיגיטלית למוצרי קדושה

אנו מזמינים אתכם לבקר בחנות הדיגיטלית 'לומדים שופס' בשיתוף העמותה 'לומדים בעליה'. אצלנו תוכלו לרכוש ציוד לסופרי סת"ם, ציוד לשוחט ולמוהל. במחירים הטובים ביותר, ובאיכות הגבוהה ביותר.

לחצו על הקישור ↓
לומדים שופס – החנות למוצרי קדושה »