האם ניתן לקבל תעודת כשרות לעסק שפתוח בשבת?

שאלת השאלות: האם ניתן לקבל תעודת כשרות לעסק שפתוח בשבת? במאמר זה נחקור את הנושא של עסק שפתוח בשבת האם הוא יכול לקבל תעודה כשרות... המשיכו לקרוא
כשרות לעסק שפתוח בשבת

בית עסק כשר הוא כזה שמתנהל על פי ההלכה והוא מקפיד על כל מה שקשור להלכה גם אם זה לא באמת נוגע לכשרות המזון.

מסעדה או מעדנייה שמקבלים את חותמת הכשרות של גוף מסוים, אמורים להתנהל באופן שאינו נוגד את ההשקפה של אותו גוף כשרות.

לא נדיר למצוא מסעדות שרוצות לקבל את ההשגחה של גוף כשרות מהדר במיוחד, כאשר אלו מחייבים אותם שלא להוציא שולחנות וכסאות ישיבה החוצה, או שלא ישמיעו מוסיקה מסוגים בעייתיים, שיסירו תמונות לא ראויות וכן הלאה. כי ההכשר למעשה לא רק מכשיר את האוכל אלא גם את כל הקונספט וההווי שיש במקום. גוף כשרות שנותן הכשר רוצה להכשיר כביכול את המקום עבור הלקוחות שסומכים עליו מכל ההיבטים. זו גם הסיבה שאי אפשר יהיה לקבל תעודת כשרות אם בית העסק פועל גם בשבת.

דיני כשרות בשבת

ברור שיש עסקים הפעילים גם בשבת ובצורה מהודרת וכשרה לחלוטין. זה כשמדובר בבתי מלון.

בתי מלון מקבלים את תעודת הכשרות יחד עם כללים ברורים והוראות ברורות איך יהיה עליהם להתנהל בשבת. המקום חייב להתנהל בצביון מסורתי ודתי, בלי חילולי שבת. האוכל צריך להיות מפוקח ומנוהל על ידי משגיח כשרות שישהה במקום ויעקוב אחר כל ההתנהלות שתהיה כפופה להלכות שבת.

מה שאומר הכנה של האוכל מראש, חימום בצורה מותרת, השגחה על המקררים, התנורים, הפלטות וכל מה שצריך כדי לחמם את המזון בצורה מותרת על פי ההלכה.

אחרי הכול האורחים שבאים להתארח בבית מלון כזה רוצים להבטיח לעצמם שמירת שבת כהלכתה לצד אוכל כשר בתכלית הכשרות. זה למעשה תפקידו של משגיח הכשרות שאמור לשהות במקום 24 שעות ביממה.

מהו עסק כשר?

מה זה בכלל עסק כשר? עסק כשר זהו עסק שבראש ובראשונה מקפיד על כשרות המזון שמיוצר ומוגש במקום.

המילה כשר היא כולה שלוש אותיות אך היא מכילה תורה שלמה. לא קל להיות משגיח כשרות בלי ללמוד את כל מה שנכלל בכך ובלי לעקוב באופן עקבי אחר כל מה שקורה בשטח.

נפרט חלק מהתפקידים הנכללים במסגרת הזו של השגחת כשרות.

יש לוודא כי כל חומרי הגלם המגיעים למקום הם כשרים ללא כל חשש.

זה כולל:

  • פירות וירקות – ללא חשש מעשרות, טבל ושביעית.
  • בשר ועוף – בקר ועופות שנשחטו כדין, הומלחו ועברו את כל התהליכים הנדרשים על פי ההלכה.
  • ביצים – שנבדקו מפני חשש דם (ראו בדיקת דם בביצים).
  • בדיקת תולעים וחרקים במזון – כל מוצר שעשוי להיות נגוע, כמו קטניות, אורז, ירקות עלים וכו'.

כל זה קשור למזון עצמו. מעבר לכך יש את ההשגחה על הפרדת בשר מחלב, מכירת חמץ לפני פסח, שמירת שבת, שמירה על צביון דתי במקום וכן הלאה.

אז אולי זה לא ממש קל לעמוד בקריטריונים אך בשורה התחתונה, עסק כשר הוא עסק שמרוויח יותר!

המשיכו לקרוא על תעודת כשרות לעסק »

אולי תרצה לחזור לחלק מסוים במאמר?
פרטי המחבר
מכון עליה
מכון עליה
'מכון עליה' הנה מכללה המפיקה אלפי קורסים תורניים בנושאים: קורס הכשרת שוחטים, הכשרת מוהלים מוסמכים, הכשרת סופרי סת"ם, הכשרת רב מקדש בחופה והכשרת משגיחי כשרות ועוד המון סוגים שונים של קורסים בכל רחבי הארץ ובעולם.

השאר תגובה

מאמרים נוספים דיני כשרות בשבת
המצווה הנפוצה בקב הנשים זאת ההפרשת חלה, צירפנו פה את כל הנושאים הקשורים להפרשת חלה החל מהמקורות ועד לדינים והשיעורים. הפרשת חלה המקור {יז} …
"פִּינְחָס בֶּן אֶלְעָזָר בֶּן אַהֲרֹן הַכֹּהֵן" (במדבר כה, יא) הרב אליהו פנחסי שליט"א אומר רש"י על פי הגמרא: "לפי שהיו השבטים מבזים אותו [את פינחס],…
כלי נגישות
עדכוני המכון
העדכון האחרון מאת מכון עליה
תאריכים למבחני טוען רבני

לכל תאריכי מבחן טוען רבני במינהל בתי הדין לשנה הקרובה תשפ"ד- תשפ"ה (2024 למניינם)

שנה טובה