שאלות ותשובות , בשאלות נפוצות בעניי כשרות עם מומחה הכשרות הרב יוסף דורפמן שליט"א מרצה בכיר במכון עליה.
שאלה: יש חברות שכתוב על האריזה של קטניות שזה מסונן ובדוק, האם צריך לשוב ולבדוק שוב?
הרב יוסף דורפמן: מעיקר הדין זה בדוק אבל ההכשרים השונים כותבים שהמחמיר יבדוק שוב כדי שאם יארע אונס שלא יהיה על גבם! אבל באריזות וואקום אפשר לסמוך לכתחילה
שאלה: האם יש חברות של ירקות עלים שאפשר לסמוך ולאוכלם ישירות מהאריזה בלא בדיקה נוספת?
הרב יוסף דורפמן: אין. חוץ מהקצוצים של כשרות מהדרין שעוברים תהליך ניקוי ובדיקה מיוחדות.
שאלה: מה הפירות והירקות הכי נגועים?
הרב יוסף דורפמן: תות עץ, פטל, תות שדה, תאנים, תירס, יש בהם חריצים שנכנסים בתוכו חרקים שקשה להוציאם, בירקות כידוע השמיר מאוד בעייתי
שאלה: מנה חמה שגוי הכין האם נקרא בישולי גויים?
תשובה:זה נושא מאוד מורכב בפוסקים ואכמ"ל.
שאלה: על מה מסתמכים הפוסקים שמתירים חלב נוכרי? הרב יוסף דורפמן: רצוי שלא לסמוך אך האלו שהתירו הסתמכו על זה שכיום יש פיקוח ממשלתי ולכן במקומות שאפשר לסמוך אותם פוסקים התירו