בית מדרש גבוה להלכה ומעשה

השגחת כשרות בשירות קייטרינג

נושא הכשרות בשירותי קייטרינג והכנת מזון מוכן הינו רגיש מאוד.

כידוע, ניתן להזמין אוכל מוכן לאירועי שבת חתן, ימי הולדת, ימי נישואין וחלילה, לימי אבל, וכן, לאירועים עסקיים ואחרים.

ניתן להזמין קייטרינג לאירועים חשובים במיוחד כמו חתונות, בר ובת מצוות ועוד אליהם מוזמנים אורחים רבים וחשובים.

בכל האירועים הללו יש צורך, להקפיד על אוכל כשר.

הכשרות נוגעת באלמנטים שונים, ובראש וראשונה, בהפרדה בין בשר וחלב, בשימוש בחומרי גלם המותרים מבחינת ההלכות הדתיות, אופן ההכנה והבישול, הפרשה למעשר והנחיות כשרות נוספות.

בעלי העסק מבקשים ומקבלים אישור לכך שהעסק פועל בתנאי כשרות אבל הביקורת עליו נעשית כל העת באמצעות משגיחי כשרות.

שפים ובעלים הרוצים לספק מזון בשרי וחלבי חייבים להחזיק שני מטבחים נפרדים כאשר בכל אחד יש כלים המתאימים אך ורק לו.

רבים מוותרים מראש על מטבחים כפולים כאלו ומעדיפים להתרכז רק במטבח חלבי.

כך, הם רוכשים קהל רב המעדיף להגיש באירועים שלו מאכלים חלביים ואחרים מותרים כמו: דגים למיניהם, המבוססים על סויה וצמחים אחרים המותרים במטבח החלבי.

בכל מקרה, על מנת לקבל אישור של הרבנות לעצם היותם כשרים הם צריכים לבקש זאת ולעמוד בתנאים שונים. לאחר שההכנות לקבלת כשרות נעשות המקום נבדק והלקוח מקבל את התעודה המעידה על כך שהמקום כשר.

מה כולל הפיקוח של משגיחי הכשרות?

מכל מקום, הפיקוח של משגיחי כשרות נעשה סביב השעון וכולל מספר אלמנטים.

במקרים מסוימים, יכול המשגיח לעבוד בעסק ולקבל שכר מלא.

במקרים אחרים הפיקוח נעשה באופנים שונים. 

יש ביקור ארוך הכולל משימות כשרותיות

כגון: ניפויים ושטיפת עלים. ביקורים קצרים שנועדו לבדיקת חומרי גלם, בדיקת אופן ניהול המטבח, חידוד נהלים נדרשים והתאמת פרטי הכשרות בהתאם לתעודה הקיימת.

קיימים גם ביקורים של הרבנים לצורך מעקב, מענה על שאלות וכדומה.

הביקורים יכולים להיות בכל עת כדי למנוע הכנה מוקדמת, וזאת, כדי למנוע זיופים מצד בעלי העסק. המשגיח בודק כל העת שחומרי הגלם הינם כשרים שהאלכוהול ומוצרי היבוא מאושרים, שניפוי הקמח ואורז נעשה על פי ההוראות, שהעלים נשטפו היטב ועוד.

סוגי המנות בקייטרינג חלבי 

קייטרינג חלבי יגיש מנות פתיחה, ראשונות, עיקריות וקינוח על בסיס חלבי בלבד.

כאשר בעל העסק עומד בהתחייבויותיו ובחובותיו אזי לא תיווצרנה כלל בעיות.

במקרה והוא חורג מההוראות ומתברר כי אינו פועל על פי דיני הכשרות אזי יש סיכוי גדול שתעודת הכשרות תילקח ממנו עד לתיקון כל הליקויים. 

בעלי קייטרינג נמנעים ככל יכולתם ממצבים אלו מאחר והם עלולים לפגוע במוניטין שלהם. הדבר עלול לביטול עסקאות מאנשים דתיים שהזמינו שירות ולמנוע הזמנות חדשות.

במקרה כזה, יהיה קשה לעסק להתאושש, ולרוב, הוא יאבד את האטרקטיביות שהייתה לו. כשרות בקייטרינג חלבי היא הכרחית מאחר ולאירועים רבים מוזמנים אנשים חרדים ואחרים שהכשרות חשובה להם ואין רוצים לפגוע ברגשותיהם. 

פרטי המחבר

השאר תגובה

קטגוריות
פוסטים אחרונים
הקורסים ב'מכון עליה'

הידעת!

DNA
הידעת!
מכון עליה
הכרעות הלכתיות על פי DNA

D.N.A לפני מספר שנים (2015) התגלה במחקר שהתבצע בטכניון בחיפה גילוי מדעי מדהים, שישנו גן מסוים שנמצא אצל עדות בני אשכנז שמגיע מצד האמא, וישנו

לדעת עוד »
מתעניין באחד הקורסים שלנו?

בחר בקורס שמעניין אותך והכנס שם וטלפון ואנו נחזור אליך.

רוצה להיות בן 'עליה'?

בוא והצטרף לאלפי בוגרינו שהשתלבו במקצוע תורני

מכון עליה
מהלכה למעשה
אלפי מאמרים, דרשות, והלכות שנכתבו על ידי מיטב רבני המכון, בפינה זו יש מידע בכל הנושאים הנלמדים ב'מכון עליה', פינה זו מיועדת לכלל הגולשים באתר ובעיקר כדי לתת מענה בכל החומר הנלמד עבור בוגרי המכון, בנוסף אנו נעלה מידי יום כל מיני חדשות מעניינות והגיגים הלכתיים מעניינים מאוד.
חדש באתר!
מאמרים נוספים
קורס משגיח כשרות
כשרות והשגחה
הרב רפאל שוורץ

הלכות הגעלת כלים

איך מכשירים מיני בר ? מטחנת בשר? שיש ? כלי חרסינה ? כל הלכות המצויות בהגעלת כלים , כתוב בצורה פשוטה, ומובנת לכל אדם!  

קרא עוד »
מעלין בקודש עם מכון עליה

רוצה לעלות בסולם ההצלחה ולהגיע לפרנסה בשפע ע"י מקצוע תורני מכובד? 

אנו מזמינים אותך לבית המדרש מהלכה למעשה!
'מכון עליה' המכון המוביל והמוכר בארץ ובעולם לעיסוק במקצועות קודש, מעל 20,000 בוגרים!

בחר במקצוע המתאים לך מתוך מגוון רחב של קורסים.

הקורסים הבאים נפתחים בקרוב
שריין מקום גם עבורך