השגחת כשרות בשירות קייטרינג

משגיח כשרות

נושא הכשרות בשירותי קייטרינג והכנת מזון מוכן הינו רגיש מאוד.

כידוע, ניתן להזמין אוכל מוכן לאירועי שבת חתן, ימי הולדת, ימי נישואין וחלילה, לימי אבל, וכן, לאירועים עסקיים ואחרים.

ניתן להזמין קייטרינג לאירועים חשובים במיוחד כמו חתונות, בר ובת מצוות ועוד אליהם מוזמנים אורחים רבים וחשובים.

בכל האירועים הללו יש צורך, להקפיד על אוכל כשר.

הכשרות נוגעת באלמנטים שונים, ובראש וראשונה, בהפרדה בין בשר וחלב, בשימוש בחומרי גלם המותרים מבחינת ההלכות הדתיות, אופן ההכנה והבישול, הפרשה למעשר והנחיות כשרות נוספות.

בעלי העסק מבקשים ומקבלים אישור לכך שהעסק פועל בתנאי כשרות אבל הביקורת עליו נעשית כל העת באמצעות משגיחי כשרות.

שפים ובעלים הרוצים לספק מזון בשרי וחלבי חייבים להחזיק שני מטבחים נפרדים כאשר בכל אחד יש כלים המתאימים אך ורק לו.

רבים מוותרים מראש על מטבחים כפולים כאלו ומעדיפים להתרכז רק במטבח חלבי.

כך, הם רוכשים קהל רב המעדיף להגיש באירועים שלו מאכלים חלביים ואחרים מותרים כמו: דגים למיניהם, המבוססים על סויה וצמחים אחרים המותרים במטבח החלבי.

בכל מקרה, על מנת לקבל אישור של הרבנות לעצם היותם כשרים הם צריכים לבקש זאת ולעמוד בתנאים שונים. לאחר שההכנות לקבלת כשרות נעשות המקום נבדק והלקוח מקבל את התעודה המעידה על כך שהמקום כשר.

מה כולל הפיקוח של משגיחי הכשרות?

מכל מקום, הפיקוח של משגיחי כשרות נעשה סביב השעון וכולל מספר אלמנטים.

במקרים מסוימים, יכול המשגיח לעבוד בעסק ולקבל שכר מלא.

במקרים אחרים הפיקוח נעשה באופנים שונים. 

יש ביקור ארוך הכולל משימות כשרותיות

כגון: ניפויים ושטיפת עלים. ביקורים קצרים שנועדו לבדיקת חומרי גלם, בדיקת אופן ניהול המטבח, חידוד נהלים נדרשים והתאמת פרטי הכשרות בהתאם לתעודה הקיימת.

קיימים גם ביקורים של הרבנים לצורך מעקב, מענה על שאלות וכדומה.

הביקורים יכולים להיות בכל עת כדי למנוע הכנה מוקדמת, וזאת, כדי למנוע זיופים מצד בעלי העסק. המשגיח בודק כל העת שחומרי הגלם הינם כשרים שהאלכוהול ומוצרי היבוא מאושרים, שניפוי הקמח ואורז נעשה על פי ההוראות, שהעלים נשטפו היטב ועוד.

סוגי המנות בקייטרינג חלבי 

קייטרינג חלבי יגיש מנות פתיחה, ראשונות, עיקריות וקינוח על בסיס חלבי בלבד.

כאשר בעל העסק עומד בהתחייבויותיו ובחובותיו אזי לא תיווצרנה כלל בעיות.

במקרה והוא חורג מההוראות ומתברר כי אינו פועל על פי דיני הכשרות אזי יש סיכוי גדול שתעודת הכשרות תילקח ממנו עד לתיקון כל הליקויים. 

בעלי קייטרינג נמנעים ככל יכולתם ממצבים אלו מאחר והם עלולים לפגוע במוניטין שלהם. הדבר עלול לביטול עסקאות מאנשים דתיים שהזמינו שירות ולמנוע הזמנות חדשות.

במקרה כזה, יהיה קשה לעסק להתאושש, ולרוב, הוא יאבד את האטרקטיביות שהייתה לו. כשרות בקייטרינג חלבי היא הכרחית מאחר ולאירועים רבים מוזמנים אנשים חרדים ואחרים שהכשרות חשובה להם ואין רוצים לפגוע ברגשותיהם. 

פרטי המחבר
מכון עליה
מכון עליה
'מכון עליה' הנה מכללה המפיקה אלפי קורסים תורניים בנושאים: קורס הכשרת שוחטים, הכשרת מוהלים מוסמכים, הכשרת סופרי סת"ם, הכשרת רב מקדש בחופה והכשרת משגיחי כשרות ועוד המון סוגים שונים של קורסים בכל רחבי הארץ ובעולם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים נוספים על כשרות והשגחה
איך מכשירים מיני בר ? מטחנת בשר? שיש ? כלי חרסינה ? כל הלכות המצויות בהגעלת כלים , כתוב בצורה פשוטה, ומובנת לכל אדם!…
מעלין בקודש עם מכון עליה

רוצה לעלות בסולם ההצלחה ולהגיע לפרנסה בשפע ע"י מקצוע תורני מכובד? 

אנו מזמינים אותך לבית המדרש מהלכה למעשה!
'מכון עליה' המכון המוביל והמוכר בארץ ובעולם לעיסוק במקצועות קודש, מעל 30,000 בוגרים!

בחר במקצוע המתאים לך מתוך מגוון רחב של קורסים.

הקורסים הבאים נפתחים בקרוב
שריין מקום גם עבורך
עדכוני המכון
העדכון האחרון מאת מכון עליה
האתר בתצוגה חדשה לנוחיותכם הגולשים!

צוות מכון עליה גאים להציג לכם את הגרסה החדשה של האתר, שבה שיפרנו משמעותית את חווית המשתמש. כדי להקל עליכם הגולשים. מה שיפרנו באתר:

  • תצוגת המאמרים.
  • שיפרנו את הפונט.
  • עשינו סדר בכל החומר.
  • כפתורים על המסך.
  • טופס הרשמה בקליק.

שתוכלו לקרוא להנאתכם באתר ולמצוא את התוכן שאתם מחפשים. אז… גלישה נעימה.
צוות מכון עליה.