שחיטה יהודית – כל מה שצריך לדעת

שחיטה יהודית

התורה התירה לנו לצורך ולאכול בשר של חיה, בהמה או עוף כשרים. אך כל זה רק בתנאי שהם מומתים על פי ההלכה באמצעות שחיטה יהודית כשרה. ובשר שלא נשחט כדין נחשב כבשר נבלה והוא אסור באכילה.

את השחיטה מבצעים בטכניקה מאוד מסוימת. ועם סכין חדה ללא כל פגימות. כאשר חשוב להקפיד על כמה וכמה כללים במהלך השחיטה.

שחיטה יהודית כוללת:

  • שימוש בסכין חדה וחלקה לגמרי ללא כל פגימות.
  • מיקום החיתוך ללא כל סטייה ימינה או שמאלה ומעלה או מטה.
  • חיתוך מהיר ועמוק הנעשה בחלק הרך בצוואר של בעל החיים. תוך הקפדה על צורת החיתוך על פי כל כללי ההלכה. (בלי הפעלת כוח, חיתוך במקום המדויק ועם סכין שלא תקרע את הקנה או הוושט)

חשוב לדעת! כי השחיטה נעשית עם מינימום צער בעלי חיים. כאשר בעל החיים כלל אינו יודע כי הוא אכן מובל לשחיטה.

ממחקרים שנערכו התברר כי הבהמה אף כאשר היא מובלת לשחיטה, היא עדיין מלחכת עשב. ולא 'מתרגשת' כלל מהצפוי לה בעוד דקות ספורות.

זו גם הסיבה שאין להמם את הבהמה קודם השחיטה כפי שהחוק מחייב במדינות שונות בעולם.

בכל מקרה ידוע כי החיתוך הנעשה בסכין השחיטה, במקום השחיטה המדויק, מוביל למותו המהיר של בעל החיים. כאשר תוך שניות ספורות הוא כבר לא יהיה בין החיים. צורת השחיטה הזו היא הטובה ביותר עבורו וכזו שחוסכת ממנו סבל מיותר.

למידע נוסף האם נגרם צער במהלך השחיטה? לחצו כאן

הכנת הסכין לשחיטה

סכין שחיטה מכונה 'חלף'. היא חייבת להיות סכין חדה וחלקה בלי שום פגימה. זאת כדי שלא יהיה 'עיקור'. כלומר קריעה של האיברים בעת השחיטה.

אף פעם אי אפשר לסמוך על כך כי סכין השחיטה היא אכן חדה וחלקה ללא פגם. ולפני כל שחיטה יש לבדוק אותו מחדש. זאת משום שיש מצבים אשר בהם הסכין נפגמת במהלך השחיטה בעקבות המגע בעור הצוואר.

לצורך השחזת הסכין עושים שימוש בסדרה של אבנים מחוספסות המיועדות לכך. הבדיקה של הסכין נעשית על ידי השוחט, מתוך ריכוז מירבי על מנת לוודא כי אכן הסכין חלקה לגמרי. הבדיקה נעשית בעזרת הציפורן, אותה מעבירים על להב הסכין הלוך ושוב בכל שלושת הצדדים של הלהב. מדובר בשש בדיקות בסך הכול. מיד לאחר ביצוע השחיטה השוחט בודק שוב את הסכין ואם היא נמצאת פגומה, הרי שמספק השחיטה נפסלת.

הבדיקות לאחר השחיטה

אחרי שהתבצעה השחיטה על פי כל כללי ההלכה, נערכת בדיקה של הבהמה או העוף שנשחטו כאשר הבדיקה כוללת פרמטרים רבים בגופה של הבהמה. כאן ייקבע האם הבשר אכן כשר לאכילה.

לאחר מכן יש לערוך ניקור והמלחה וכמובן גם כיסוי הדם.

אולי יעניין אותך לקרוא – כיצד לבצע שחיטה כשרה.

שחיטה היא מלאכה מורכבת ורבת אחריות. במכון עליה מכשירים את הדור הבא של השוחטים. כאשר הם מקבלים את כל הידע הנדרש ואת כל הכלים הפרקטיים לעיסוק בעבודת קודש זו. כל שוחט חייב לעבור הסמכה ממקור מוסך, בדרך כל לאחר קורס שחיטה.

אולי תרצה לחזור לחלק מסוים במאמר?
פרטי המחבר
מכון עליה
מכון עליה
'מכון עליה' הנה מכללה המפיקה אלפי קורסים תורניים בנושאים: קורס הכשרת שוחטים, הכשרת מוהלים מוסמכים, הכשרת סופרי סת"ם, הכשרת רב מקדש בחופה והכשרת משגיחי כשרות ועוד המון סוגים שונים של קורסים בכל רחבי הארץ ובעולם.

השאר תגובה

מאמרים נוספים על מצוות שחיטה
כולנו יודעים כי באופן טבעי, מקום הגידול של העופות והתרנגולים הם בטבע. שם הם אמורים להתפתח, למצוא את מזונם, להטיל ביצים ולגדל את האפרוחים….
כמה עולה שחיטה פרטית? החלטתם ללכת על שחיטה פרטית, במאמר זה נסביר על התהליך של השחיטה. וכמובן כמה תצטרכו לשלם לשוחט… המשיכו לקרוא…
איך לומדים שחיטה? איך רוכשים את כל הידע הנדרש של הלכות שחיטה? ואיך מתחילים לעבוד כשוחטים מוסמכים? אז בדיוק לשם כך אנחנו כאן….
כלי נגישות
עדכוני המכון
העדכון האחרון מאת מכון עליה
נפתחה קבוצת וואטסאפ לסופרי סת״ם

אם אתם סופרי סת״ם ואתם מעוניינים למכור את המוצרים שלכם, תוכלו לעשות את זה בקבוצת הוואטסאפ הזאת.

גם אם אתם מעוניינים לרכוש תשמישי קדושה מסופרי סת״ם ישירות תוכלו לעשות זאת בקבוצת הוואטסאפ הזאת.

שנה טובה