צבעי מאכל שכדאי מאוד להוציא אותם מהבית

צבעי מאכל לא בריאים

מאמר מרתק של מר ארז בדינגר נטורופת ומאמן אישי בציבור החרדי בנושא הרעלים שבמזון!

אדם מגיע לרופא ומתלונן על כאבי ראש ופריחה בעור. אחריו נכנסת גברת עם בנה הקטן וטוענת כי הוא סובל מהפרעת קשב והיפראקטיביות. ולבסוף נכנס מתנשף בחור צעיר הסובל מקוצר נשימה. הרופא שומע בסבלנות את כל המטופלים, ורושם לכל אחד את התרופה המתאימה. אך האם ייתכן שכלל לא נדרש טיפול תרופתי באף אחד מן המקרים? האם ייתכן ששלושת האנשים הללו גרמו לעצמם לבעיות אלה ע"י תזונה לקויה?

אם כן, הרי שכולנו צריכים לבחון מחדש את הדברים שאנו אוכלים. האם ייתכן שאנו מרעילים את גופנו וגוף ילדינו מבלי משים?

מה הם צבעי מאכל?

צבעי מאכל הינם חומרים טבעיים או מלאכותיים המוספים למזון בכדי לשוות לו צבע מושך וססגוני. זוהי שיטה בדוקה להגדלת אחוזי המכירות, במיוחד במוצרים המיועדים לילדים. השימוש בצבעים נפוץ במיוחד בשלגונים, סוכריות, מסטיקים, חטיפים, משקאות קלים, ריבות ודגני בוקר.

אך ניתן למצוא צבעי מאכל גם באבקות מרק, שקדי מרק, רטבים, שימורים, נקניקים, מעדני חלב, ואפילו פירות.

גם את חלמון הביצה צובעים בכתום חזק ע"י הוספת צבע לתערובת המזון של התרנגולות. חלק מצבעי המאכל מזיקים לבריאות, ואף עלולים לגרום למחלות קשות. כל עוד נמשיך לאכול מהם – אין טעם לטפל בבעיות שהם גורמים. כדי לרפא את הפצע – יש להוציא קודם כל את הקוץ שבתוכו.

צבעי מאכל שמסוכנים לבריאות

ד"ר ח.ש. סדובסקי, בספרו "לסלק את הקוץ", מונה את צבעי המאכל הבטוחים והמזיקים, ומפרט את הנזקים של כל אחד ואחד.

הצבעים המסוכנים ביותר נקראים צבעי אזו (אשר מבוססים על נפט/ פחם/ תרכובות כימיקלים), וצבעי זפת פחם, אשר נוצרים ע"י זיקוק של זפת. אגב, שארית הזפת משמשת לזיפות גגות וכבישים. למרות שהוכח במחקרים רבים כי צבעים אלה גורמים לנזקים משמעותיים לבריאות.

חלקם הגדול עדיין נמצא בשימוש בתעשיית המזון במספר רב של מדינות. האם זה בגלל שאין צבעים טבעיים ובטוחים? לא ולא. יש שפע של צבעי מאכל טבעיים ואף מועילים לבריאות.

כגון: כורכום (100E), ויטמין 2B (101E), כלורופיל (140E), תמצית פפריקה (c160E), ליקופן (d160E), לוטאין (161E), אנתוציאנינים (163E) וזעפרן (164E). אך הצבעים הללו יקרים בהרבה מהצבעים המופקים מזפת ופחם, ויצרני המזון מעדיפים לשלם פחות. מי יודע, אולי ביום מן הימים לא יינתנו תעודות הכשר למוצרים המכילים כימיקלים רעילים. על כל פנים.

רשימת צבעי המאכל שכדאי להוציא מהבית

החפץ בבריאות יסלק ממטבחו את צבעי המאכל המזיקים לבריאות, ואלו הם:

  • 102-105E
  • 127-129 E
  • 153-155 E
  • 107 E
  • 131-133 E                                         
  • 171-173 E
  • 110-111E
  • 142 E                                                   
  • 120-124 E
  • 151 E                                                                                                               

צבעים אלה עלולים לגרום ל: הפרעות קשב והיפראקטיביות, אסתמה, אלרגיות (נזלת, אף סתום, בעיות נשימה, גירודים, פריחות), כאבי ראש, בעיות עור, הפרעות עיכול, בחילות, כאבי בטן, הקאות, פגיעה בכלי דם, שינויי לחץ דם, רגישות לאור, פגיעה בעצבים, רעידות, בעיות בבלוטת התריס וגידולים סרטניים (בשימוש ממושך).

צבעי מאכל נוספים שכדאי להוציא מהבית

צבעים מסוכנים במיוחד, אשר נאסרו לשימוש במספר מדינות, ועדיין מותרים בישראל:

  • טרטרזין (102 E) , (104 E),
  • צהוב סנסט (110 E), (122 E), (124 E),
  • אדום (127-129 E),
  • כחול (131-133 E) ,
  • ירוק (142  E)
אולי תרצה לחזור לחלק מסוים במאמר?
פרטי המחבר

השאר תגובה

מאמרים נוספים על כשרות והשגחה
הקולה היא משקה פופולרי ברחבי העולם, לעיתים אנו נתקלים במשקה ללא סימן ההכשר המוכר, האם היא כשרה? הנה כל מה שאתה צריך לדעת על…
כלי נגישות
עדכוני המכון
העדכון האחרון מאת מכון עליה
נפתחה קבוצת וואטסאפ לסופרי סת״ם

אם אתם סופרי סת״ם ואתם מעוניינים למכור את המוצרים שלכם, תוכלו לעשות את זה בקבוצת הוואטסאפ הזאת.

גם אם אתם מעוניינים לרכוש תשמישי קדושה מסופרי סת״ם ישירות תוכלו לעשות זאת בקבוצת הוואטסאפ הזאת.

שנה טובה