תהליך חתונה ברבנות

חתונה ברבנות: כל מה שחתן וכלה צריכים לדעת על הכנה לחופה וקידושין עפ"י ההלכה והמנהג היהודי. מידע חיוני, טיפים וכלים לעבר חתונה מוצלחת.
חתונה ברבנות

חתונה זה לרוב אירוע גדול, עם הרבה צלצולים ורעש. לצד החתונות בפורמט המקובל אנחנו עדים לזוגות רבים בישראל שמבקשים להינשא בלי כל הרעש וההוצאות הגדולות על כל מה שנלווה לחתונות ההמוניות. אז יש בהחלט דרך להינשא כדת משה וישראל דרך הרבנות.

כל זוג שמבקש להינשא כדין אמור בכל מקרה להגיע לרבנות כדי להירשם לנישואין. את הטקס אפשר גם כן לערוך שם ולצאת כזוג נשוי בלי הרבה מאמצים והוצאות.

חתונה ברבנות – איך עושים את זה בפועל?

בני הזוג אמורים להגיע אל הרבנות כדי לפתוח תיק נישואין. שם הם אמורים להצהיר מול רשם הנישואין כי הם מעוניינים לערוך במקום טקס קטן וצנוע. הרבנות מספקת בדרך כלל את הרב שיסדר את הקידושין ללא תשלום נוסף למעט החזרי הוצאות שיהיה עליהם לשלם לו.

אם אתם רוצים לערוך חתונה ברבנות בלי כל טקס, עליכם להגיע די זמן טרם החופה כדי לקבל את הכתובה ואת ההעתק של הכתובה בהם תשתמשו בעריכת טקס הנישואין. ברוב לשכות הרבנות יש גם בית כנסת בו תוכלו לערוך את טקס החופה תוך זמן קצר. תוכלו להביא חברים ומשפחה כדי שיהיה לכם מניין או אפילו להסתמך על אנשים מזדמנים שיהיו במקום בלאו הכי. כך גם תוכלו לבחור לכם עדים במקום.

מה צריך להכין לקראת רישום נישואין ברבנות?

למעשה גם אם לא בחרתם לערוך את הטקס ברבנות, עדיין יהיה עליכם לעבור דרך הרבנות כדי להירשם לנישואין.

חשוב להצטייד במספר מסמכים כאשר באים להירשם לנישואין.

עליכם להגיע עם תמונות פספורט שלכם (שלושה העתקים) עליכם להציג את תעודת הנישואין של הוריכם, (הורי החתן והורי הכלה) עליכם להציג תעודות זהות מעודכנות של שניכם וכן אישור על תשלום האגרה.

אם אחד מבני הזוג אינו רשום באזור המגורים של בן הזוג השני, הרי שיהיה עליו להצטייד גם בתעודת רווקות מטעם הרבנות שבאזור מגוריו. תעודת רווקות נועדה להעיד כי הוא אינו נשוי. תעודה כזו ניתן להפיק ברבנות שבאזור המגורים לצד שני עדים המצהירים על כך.

מתי צריך להירשם לנישואין?

כל זוג שמבקש להינשא צריך להסדיר את הרישום לנישואין מבעוד מועד. לרוב מדובר בפרק זמן של בין 45 יום לשלושה חודשים לפני מועד הנישואין. תוקף אישור הנישואין של המועצה הדתית לא עולה על מעל שלושה חודשים.

לאחר הנישואין ברבנות יהיה עליכם לפנות אל רב מקדש (שעבר הסמכה – וסיים קורס מסדרי חופה וקידושין) שיחתן אתכם על פי כל הכללים של נישואין כשרים.

אם בחרתם כבר רב יהיה עליכם לבקש ממנו מכתב עבור סניף הרבנות בו אתם נרשמים לנישואין. גם אם אין לכם רב, תוכלו תמיד להסתמך על רב מטעם המועצה הדתית.

אחרי החתונה תגיעו אל הרבנות שוב כדי לקבל את תעודת הנישואין. לשם כך יהיה עליכם להציג העתק של הכתובה שלכם כאשר לאחר מספר ימים תקבלו את תעודת הנישואין שלכם באמצעות הדואר.

אל תחמיצו את המידע החשוב בפוסטים הבאים!

אם אתם מוצאים עניין בכל הנוגע לחופה כפי שנערך בתהליך חתונה ברבנות, כדאי לכם להמשיך ולקרוא את הפוסטים הבאים זהו חומר חובה לכל חתן וכלה שרוצים להבין את ההלכות והמנהגים שעליו לפעול לפיהם ביום הגדול. המידע שם משלים ומעמיק את מה שסיפקנו כאן בנוגע לחופה ברבנות.

אולי תרצה לחזור לחלק מסוים במאמר?
פרטי המחבר
מכון עליה
מכון עליה
'מכון עליה' הנה מכללה המפיקה אלפי קורסים תורניים בנושאים: קורס הכשרת שוחטים, הכשרת מוהלים מוסמכים, הכשרת סופרי סת"ם, הכשרת רב מקדש בחופה והכשרת משגיחי כשרות ועוד המון סוגים שונים של קורסים בכל רחבי הארץ ובעולם.

השאר תגובה

מאמרים נוספים על חופה וקידושין
כלי נגישות
עדכוני המכון
העדכון האחרון מאת מכון עליה
תאריכים למבחני טוען רבני

לכל תאריכי מבחן טוען רבני במינהל בתי הדין לשנה הקרובה תשפ"ד- תשפ"ה (2024 למניינם)

שנה טובה