הידעת?
זבוב הבשר מסוגל להריח בשר ממרחק של 1 ק"מ, להגיע אליו בתוך שניות , להטיל את הביצים ולהסתלק במהירות מבלי שניתן בכלל לזהות את הנזק שהוא גרם. לכן חשוב מאוד לכסות את הסירים לאחר בישולם, בשר , דגים ושניצלים.
זבוב הבשר = Phaenicia sericata
למה כדאי להיזהר מזבוב הבשר?
כמעט ואין 'מזון' בעולם שלא נמצא חרק שניזון ממנו. אחת הדוגמאות המדהימות היא זבובי הבשר המטילים ביצים לתוך פצעיו של אדם או בעל חיים אחר כשהפצע מתמלא מוגלה ומתחיל תהליך נמק (ריקבון הרקמות). הזחלים הבוקעים מהביצים אוכלים את הרקמה הנגועה בלבד וחיים מזה לא רע.
כאשר מדובר בטיפול רפואי זה בסדר, אולם הבעיה מתחילה כאשר זבוב הבשר מטיל את הביצים שלו על האוכל שלנו. כאשר אנו מפשירים בשר או לאחר בישולו יש לכסות אותו היטב בכדי למנוע את הבעיה .
לדעת יותר על רימות זבוב הבשר »
סדרת מאמרים, בנושא כשרות המאכלים, ובסקירת המזון התעשייתי. באדיבות הרב חיים פילוס.
למתעניינים בקורס משגיחי כשרות לחצו על הלינק.