הכשרת כלי מטבח
כיור
כיור העשוי חרסינה אף שדינו ככלי חרס, מועיל להכשירו על ידי ניקוי היטב עם סבון, ולאחר מכן יערה עליו מים רותחים.
כיור העשוי נירוסטה [נמצא במטבחים ציבוריים], הכשרתו על ידי עירוי מים רותחים וניקוי יסודי עם סבון.
הכשרת שיש
הקדמה
בימינו מצויים מיני שיש שונים:
שיש גרניט- החומר הנפוץ יותר בשימוש כיום בארץ ובעולם הינו "גרניט". אבן שיש זו מיובאת מכמה מדינות שיש להם מחצבי אבן גרניט, שנחצב מההר בעזרת יהלום. מצוי שמוסיפים לאבן כ-1% חומרים פלסטיים שמשלימים פגמים קטנים באבן ויוצרים ציפוי דק שמונע ספיגת נוזלים וכתמים באבן.
שיש קיסר- אבן קיסר היא אבן סינטטית שמקורה בארץ ישראל ומשווקת לכל העולם. עשויה מכ-93% "קוורץ" טבעי, מדובר באבן טחונה שמגובשת בעזרת חומרים שונים בעיקר דבק פלסטי חזק. לפי הוראות היצרן אסור לערות מים רותחים על אבן קיסר, אלא אם קדמו להם מים פושרים.
שיש חברון- בשנים קודמות היה נפוץ השימוש באבן חברון, אך בשנים האחרונות פחת השימוש בהרבה. מדובר באבן שיש שנחצבת כמות שהיא באופן דומה לשיש גרניט, אך חלשה בהרבה ממנה, ועלול להיווצר בה סדקים בקלות על ידי מים חמים או סיר חם.
הכשרתו מאיסור או לפסח
שיש הנמצא בבית שלא שמרו בו על הכשרות, יש לנקותו יסודי עם חומר פוגם, ולאחר מכן לערות מים רותחים מכלי ראשון [קומקום חשמלי]. וטוב להחמיר לצפות את השיש בנייר כסף עבה. ובפרט כשמדובר ב"אבן קיסר" או "חברון" שלא ניתן לערות עליו מים רותחים מכלי ראשון. ולענין פסח, מעיקר הדין מספיק ניקוי יסודי של השיש בלבד. אולם נוהגים במקום שאפשר לערות מים רותחים או לצפותו בנייר כסף עבה.
לדעת בני אשכנז יש לערות את מים רותחים ומניחים עליו אבן מלובן [או מגהץ רותח]. ובאופן שחושש לקלקולו של השיש, יכול להשתמש ללא הגעלה, על ידי הנחת כיסוי עבה כגון, פי.וי.סי. או כמה שכבות של נייר כסף