האם בקופסאות שימורים יש חומרים משמרים?

קורס כשרות דגים

נהוג לחשוב שבקופסאות השימורים, יש חומרים משמרים , אך למרות השם המטעה שלהם זה לא כך.

טעות רווחת היא שקופסת שימורים מכילה חומרים משמרים. קרוב לוודאי שמקור הבלבול הוא השם המטעה של המוצר. אך ההיפך הוא הנכון, בניגוד לרוב המוצרים, בהם מקובל לעשות שימוש בחומרים משמרים, דווקא בקופסת שימורים אין צורך בכך.

העיקרון המאפשר לשמר את המזון ללא שימוש בחומרים משמרים פשוט וידוע כבר כמאתיים שנה. סוגרים את המוצר בתוך קופסא באופן הרמטי, אטימה מוחלטת.

אח"כ מעקרים את המוצר כאשר הוא סגור בתוך הקופסא בטמפרטורה של כ-121 מעלות למשך זמן מספיק להשמדת כל החיידקים הנמצאים במוצר.

מאחר שהקופסא אטומה, חיידקים חדשים לא יכולים לחדור ולזהם אותה ולכן המוצר יישאר סטרילי ללא גורמי קלקול עד שיווצר חור בקופסא דרכו יחדרו חיידקים חדשים ויזהמו אותה.

מקובל לתת לשימורי דגים חיי מדף של 3-5 שנים בגלל השתנות טעם המוצר לאחר זמן ממושך אבל מבחינה מיקרוביאלית המוצר בטוח למאכל זמן רב עוד יותר.

פרטי המחבר

השאר תגובה

מאמרים נוספים על כשרות והשגחה
מעלין בקודש במכון עליה
רוצה לעלות במעלות ההצלחה ולהגיע לפרנסה בשפע?

אנו מזמינים אותך לבית המדרש מהלכה למעשה!
'מכון עליה' המכון המוביל והמוכר בארץ ובעולם לעיסוק במקצועות קודש, מעל 30,000 בוגרים!

בחר במקצוע המתאים לך מתוך מגוון רחב של קורסים.

הקורסים הבאים נפתחים בקרוב
שריין מקום גם עבורך!
עדכוני המכון
העדכון האחרון מאת מכון עליה
מתכוננים לקראת ראש השנה

העלינו לאתר את המדריך זה של הרב משה ויא, ניתן לראות כיצד לבדוק את הסימנים (סימנא טבא) של ראש השנה. הדרכה מפורטת בליווי תמונות הממחישות את הנגיעות.

לחצו על הקישור – אופן בדיקת הסימנים (סימנא טבא) לראש השנה

שנה טובה ומבורכת
צוות מכון עליה